Wereldrecord poging in het nieuwsblad

Wie helpt mee het pluizigste record ooit te verbreken? Sabine en Kelsey zoeken meer dan 222 golden retrievers

Wie helpt mee het pluizigste record ooit te verbreken? Sabine en Kelsey zoeken meer dan 222 golden retrievers
Kelsey Criel en hond Nikos Friend of The Heart, gastheer voor de Golden Retrievers FOTO: EMT door Emiel Tack.

klik HIER om naar het artikel te gaan

WACHTEBEKE –Meer dan 222 golden retrievers bij elkaar krijgen, het lijkt geen eenvoudige taak, maar als Sabine L’Ecluse en Kelsey Criel daarin slagen, kunnen ze het wereldrecord op hun naam zetten. “Wat in Schotland kan, kan in Wachtebeke nog beter”, zegt het duo strijdvaardig.

Een wereldrecord honden verzamelen. Dat is waar Sabine l’Ecluse en Kelsey Criel uit Wachtebeke momenteel van dromen. Het duo is bezeten van het ras golden retriever en wil dit enthousiasme op een heel speciale manier met de hele wereld delen. “Ooit vernam ik dat er in Schotland eens 222 golden retrievers op één bijeenkomst waren geweest” vertelt Kelsey Criel, eigenares van een kapsalon voor honden.

Droom
“Omdat Sabine ook zo verzot is op deze beesten, opperde ik het idee om dit record aan te vallen. Wat Schotland kan, kan Wachtebeke beter, droomden we. Op zondag 3 juni doen we een gooi naar het record op een domein aan de Stationstraat.”

Het hondengekke duo schakelde Facebook in om hun idee kenbaar te maken. “Het lijkt een schot in de roos te worden” gaat Criel verder. “We kregen al respons van eigenaars uit Limburg, Vlaams-Brabant en zelfs vanuit Nederland. Tussen 14 en 15 uur komt een deurwaarder de honden tellen. Bekende Wachtebekenaar Carry Goossens zal bekendmaken of we in onze opzet geslaagd zijn.”

Kindvriendelijk
De liefde voor de trouwe viervoeter is bijzonder groot bij Sabine L’Ecluse. Ze heeft in haar woning aan de Stationsstraat maar liefst zeven van die goudkleurige viervoeters zitten. “De liefde voor de Golden Retriever begon enkele jaren geleden toen ik Jotha, mijn eerste hond, kocht”, vertelt L’Ecluse. “Het dier kreeg een opleiding als assistentiehond en even later kreeg ze haar eerste nestje. Mijn kennel was meteen geboren. Golden Retrievers zijn heel sociale beesten en bijzonder geschikt als assistentiehond. Ze zijn ook erg kindvriendelijk.”

Het evenement start op 3 juni om 11 uur in de Stationstraat. De dieren en hun eigenaars worden verwacht op het één hectare groot domein van L’Ecluse aan de Stationsstraat in Wachtebeke. “Het wordt een dag om naar uit te kijken” besluit Kelsey Criel. “Hopelijk kan Carry rond 15 uur het record aankondigen. Wij duimen alvast.”

klik HIER om naar het artikel te gaan