Gladharig

Ben jij eigenaar van een gladharige hond?
Weet jij wat er gebeurd in een hondenkapsalon? Nee?

Om de 6 maanden wordt er aangeraden jouw hond te wassen. Waar zou die trouwe viervoeter over kunnen rollen en liggen hebben? Dit is nog maar één van de redenen om jouw hond in een bad te stoppen!

Zoals elk baasje “last” heeft van losse haren op de vloer, zetel of auto, weet jij als de beste dat uw hond ruift..

In de lente komen nieuwe haren in de haarcyclus, zij verstoten de dode haren die in de winter voor warmte zorgden. Ook in het begin van de winter verliest hij/zij vele haren.

MAAR!
In het kapsalon zijn de laatste snufjes aanwezig om de beste behandelingen te geven. Het blazen en föhnen zorgen voor het verwijderen van de eerst losse haren. Nadien komt er een ‘Coat King’ aan te pas, deze zorgt voor de optimale verwijdering van de losse haren. Een handdoek om te drogen kan dit niet garanderen.

Let op..
Binnen de twee weken (na het bad) zullen losse haren terug zichtbaar zijn. Dit komt door de haarcyclus. Ook hiervoor kan je terug opteren voor de ‘coat king-behandeling’. Uiteraard is nadien de ruif definitief voorbij. Het is volkomen normaal dat buiten de ruifperiode enkele haartjes loskomen.

Verder
Proper maken tussen de voetkussentjes/ Reiniging van de oortjes (en tussen de rimpeltjes)/ Ook nagels worden altijd nagekeken om bij te knippen.